Skomplikowane równanie - jak napisać
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
Autor | Wiadomość |
blazej_1 postów: 3 | ![]() Witam! wszystkich serdecznie, mam pytanie czy znajdę gdzieś stronę lub program który napisze mi równanie do mojej liczby np. mam liczbę 49 (to jest rozwiązanie zadania) i chcę do tego mieć jakieś skomplikowane równanie. |
tumor postów: 8070 | ![]() Nic mi o takim programie nie wiadomo. Trudno też zgadnąć, co znaczy "skomplikowane równanie". |
blazej_1 postów: 3 | ![]() skomplikowane według mnie to zawierające i wyglądające makabrycznie z punktu widzenia zwykłego człowieka (nie matematyka) np. 3sin(x)-2cos(x)-2^(1/2)/2 lub (log(2)(x))^2+log(2)(x)-2 ewentualnie -3*(4x^2-3)*(x+2)=0 a najlepiej połączenie wszystkich razem. |
tumor postów: 8070 | ![]() Nie wyglądają na skomplikowane. Są na poziomie zadań z rozszerzenia, z gwiazdką etc. Jeśli masz jakieś zadanie z rozwiązaniem 5, a chcesz mieć z rozwiązaniem 49, to wystarczy przesunięcie o 2 i przemnożenie przez 7. Przekształcenie wykresu funkcji to już w ogóle podstawa maturalna. Wobec tego zadania, które Twoim zdaniem są już skomplikowane, łatwo tak przerobić, żeby dawały jakiś planowany wynik. |
blazej_1 postów: 3 | ![]() uwierz dla większości ludzi proste równanie kwadratowe czy zmiana postaci dzietnej na zwykłą jest niepojęta a pojecie: pochodna, funkcja liniowa czy równanie wielomianowe to czarna magia :) |
strony: 1 |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj