Liczenie powierzchni dowolnego wielomianu:
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
Autor | Wiadomość |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Liczenie powierzchni dowolnego wielokąta wypókłego. TRÓJKĄT: $\frac{1}{2} \cdot a\cdot h_{b,c}$ czworokąt: $\frac{a+b}{2}\cdot\frac{c+d}{2}$ pIĘCIOKĄT: $(\frac{1}{2} \cdot a\cdot h_{b,c})\cdot\frac{d+e}{2}$ sześciokąt: $\frac{a+b}{2}\cdot\frac{c+d}{2}\cdot\frac{e+f}{2}$ siedmiokąt:: $(\frac{1}{2} \cdot a \cdot h_{b,c}) \cdot \frac{d+e}{2} \cdot \frac{f+g}{2}$ Wiadomość była modyfikowana 2023-05-25 10:52:34 przez Szymon Konieczny |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() To jeden z wzorów. Przy, którym widzę. Ogromne niebezpieczeństwo. Proszę zachowajcie stoicki spokój. |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Boję się miałem straszne wizję, związane z tym wzorem. |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Liczenie powierzchni dowolnego wiekąta wklęsłego. czworokąt: $\frac{c+d}{2}(\frac{a+b}{2}-\frac{c+d}{2})$ itd. Wiadomość była modyfikowana 2023-05-25 10:52:52 przez Szymon Konieczny |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Teraz mnie zaskoczył. Zasługuję na nagrodę. A co ja nie wiem. Boże jak ja pachnę. Objawienia są straszne. |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Odejmujem od częśći wypukłej, część wklęsłą, razy część wklęsła. |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Po prostu z nudów, różne rzecy się wymysla. |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Dla dowolnego wielokąta. Trzeba część wklęsła i wypókłą liczyć jako dwie osobne figóry, i Od części wypókłej odjąć część wklęsłą. Razy część wklęsła. |
Szymon Konieczny postów: 7690 | ![]() Dla figury wklęsłej, ponownie wypókłej i tak dalej taki grzebień. Trzzeba znać wzystkie odcinki, ale da się. |
strony: 1 |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj