Topologia, zadanie nr 1769
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
Autor | Zadanie / Rozwiązanie |
majewa888 postów: 24 | ![]() Mam udowodnić, że: $f:X\rightarrow Y$ f-ciągła$\iff \forall G$ otwarty$ \subset Y f^{-1}(G) otwarty \iff \forall$ F-domknięty$ \subset Y$ przeciwobraz domknięty |
tumor postów: 8070 | ![]() Masz warunki $1 \iff 2 \iff 3$ Część $1 \rightarrow 2 \rightarrow 3$ udowodniłem gdzieś bardzo niedawno, znajdziesz to wśród zadań z topologii. $3\rightarrow 2$ wygląda prawie identycznie jak $2\rightarrow 3$, wystarczy zastosować ten sam związek otwartości z domkniętością. Pozostaje $2\rightarrow 1$. Jaką masz właściwie definicję ciągłości? No i mogłabyś też spróbować coś zrobić, a nie tylko spisać. W końcu "masz udowodnić". Jakby chodziło tylko o spisanie, to by inaczej formułowano polecenia. :) Wiem, że ostatecznie oddasz mi dyplom, wszyscy to robią, ale mogłabyś mimo wszystko postarać się nieco przy zadaniach. No? Odszukaj te implikacje, które już są tu zapisane i na tej podstawie dopisz coś sama, a ja sprawdzę. :) |
strony: 1 |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj