Inne, zadanie nr 5794
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
Autor | Zadanie / Rozwiązanie |
azeliaz postów: 4 | ![]() Witam. Potrzebuje mega pomocy w zadaniu którego kompletnie nie rozumiem. Proszę o wytłumaczenie tego przykładu, skąd oni to wzięli itp --- Wiesz, pytasz o wzory na średnią arytmetyczną, odchylenie standardowe czy wariancję, to się robi nawet w liceum, te wzory są wszędzie, w każdym podręczniku, na wikipedii, w każdym filmiku z podstaw statystyki. A gdy umieszczasz coś na jakimś forum, czytaj regulamin dop. tumor Wiadomość była modyfikowana 2018-09-08 22:20:52 przez tumor |
azeliaz postów: 4 | ![]() Tak ja mam te wzory, ale nie rozumiem dlaczego z tych wzorów mi to nie wychodzi. Pytam się skąd się wziął im taki wynik. Tzn chodzi mi o to jak wyliczyć pozycje styczeń z wynikiem -0,10719, widzę wzór na gorze nad tym wynikiem lecz jak tak robię to nie wychodzi ;( |
azeliaz postów: 4 | ![]() Skoro $\kre{R}$ = $\frac{-8,05%}{12}$ =-0,67% Rt to -7,47%, a $\kre{R}$ to -0,67% To jak zrobić aby Rt - $\kre{R}$ = -0,10719 ?? Z tym mam problem. |
strony: 1 |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj