Inne, zadanie nr 888
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
Autor | Zadanie / Rozwiązanie |
zdzieniu postów: 2 | ![]() Potrzebuję pomocy w wykonaniu zadań w Exelu: 1- Przy pomocy metody „Monte Carlo” oszacuj wartość objętość kuli o promieniu 1 (6666 losowań). 2- Sporządź wykres zbioru A = {(x,y): x = cos(3t); y = sin(2t); |t|<π}. Na metodę monte carlo mam zrobione podobne zadanie, jeżeli by to pomogło to wyślę na maila. Proszę o pomoc bo kogo nie zapytam to nie daje rady a to jest zadanie na 1 roku Inżynierii Środowiska :/ mój email: zdzieniu@poczta.onet.pl |
zdzieniu postów: 2 | ![]() 2- Sporządź wykres zbioru A = {(x,y): x = cos(3t); y = sin(2t); |t|<pi;}. |
tumor postów: 8070 | ![]() 2. W pierwszej kolumnie niech są liczby od 0 do 3,10 na przykład z krokiem 0,05 W drugiej kolumnie w pierwszym wierszu =cos(3*A1) w trzeciej kolumnie w pierwszym wierszu =sin(2*A2) i potem rozciągamy formułę na wszystkie wiersze. Wstawiamy wykres, kolumna B to seria danych X, kolumna C to seria danych Y. Typ wykresu punktowy, ale jakiś podtyp, który te punkty łączy linią. U mnie wyszedł wykres w kształcie litery S |
strony: 1 |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj