Inne, zadanie nr 249
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
Autor | Zadanie / Rozwiązanie |
dianthus postów: 2 | 2016-07-11 17:20:35 Witam Meczy mnie pewna zadanie. Potrafie policzyc je "manualnie". Ale wolalbym na przyszlosc wiedziec jak policzyc je prosciej. Najpierw wersja prosta, z najmniejsza iloscia zmiennych. Co ture przyrasta po jeden krystal. w pierwszej turze mam 9 krysztalow. -mam do wyboru jednoczesnie: --- zbudowac bunkry ktory kosztuja 3 krysztaly a w ktorym siedzi 3 zolnierzy i kazdy z nich ma sile ognia 10+2*(lvl) punktow --- za 3 krysztaly zwiekszac lvl broni Gdzie jest optimum w kazdej turze? (maksymalna sila ognia w kazdej turze) Pozdrawiam dian.thus@wp.pl |
tumor postów: 8070 | 2016-07-11 17:40:37 |
dianthus postów: 2 | 2016-07-11 20:26:33 hej. Brzmi niezle. A jak mam zrobic ten program? Sam myslalem o trojwymiarowym ukladzie wspolrzednych, gdzie wszystkie mozliwosci maksymalne danej tury beda tworzyly cos w rodzaju krzywej dzwonowej. a wszystkie krzywe dzwonowe wszystkich tur beda tworzyly plaszczyzne maxsymalnych mozliwosci. Byc moze nie beda to krzywe dzwonowe tylko...cos innego. Gdzie moglbym zrobic cos takiego? |
tumor postów: 8070 | 2016-07-11 20:46:08 |
strony: 1 |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj