Funkcje, zadanie nr 2540
ostatnie wiadomości | regulamin | latex
Autor | Zadanie / Rozwiązanie |
michciozezdun postów: 4 | ![]() Witam , mianowicie mam ogromny problem z funkcjami i potrzebuję pomocy . Poniżej zamieszczam kartkę z zadaniami i proszę o pomoc , potrzebuję oto tych zadań na jutro , z góry dziękuję : ) ![]() |
tumor postów: 8070 | ![]() Edytuj post. Usuń skan. Przepisz zadania z użyciem TeX. |
michciozezdun postów: 4 | ![]() Pierwszy raz jestem na tym forum , nie wiem jak to się robi. |
tumor postów: 8070 | ![]() Edytuje się przez naciśnięcie przycisku "edytuj". Na każdym forum. Na niektórych jest "zmień", ale chyba rozumiemy, że to to samo co "edytuj". ;) Nad postami masz ściągę z latexa. Możesz po prostu użyć przycisków po lewej stronie. Na przykład klikniesz w ułamek, to się pojawi \frac{a}{b} Zamiast "a" wpisujesz to, co chcesz mieć w liczniku, zamiast "b" mianownik. A potem zaznaczasz cały wzór, klikasz TEX i gotowe. :) Regulamin mówi, że skanów się nie umieszcza. |
pm12 postów: 493 | ![]() 4. 2x+3y-6=0 y = -$\frac{2}{3}$x + 2 prosta prostopadła ma współczynnik kierunkowy równy $\frac{-1}{-\frac{2}{3}}$ = 1,5 (dwie proste są prostopadłe, gdy iloczyn ich współczynników kierunkowych wynosi (-1)) |
pm12 postów: 493 | ![]() 3. to prosta równoległa do osi OX w punkcie (0,4) |
pm12 postów: 493 | ![]() 2. to prosta prostopadła do osi OX w punkcie (-3,0) |
pm12 postów: 493 | ![]() 1. to prosta przechodząca przez punkty (0,2) oraz (4,0) |
pm12 postów: 493 | ![]() 9. -0,5x - 3y - 3 = 0 -0,5x - 3 = 3y y = -$\frac{1}{6}$x - 1 |
pm12 postów: 493 | ![]() 7. x - 2y - 4 = 0 podstawiamy x= -2 oraz y = 1 -2 -(2*1) - 4 = 0 -2-2-4=0 -8=0 sprzeczność, więc ten punkt nie należy do prostej |
strony: 1 2 |
Prawo do pisania przysługuje tylko zalogowanym użytkownikom. Zaloguj się lub zarejestruj